Prop firme su eksplodirale poslednjih godina — plati challenge, dokaži da umeš da trguješ, dobiješ "funded" nalog i deo profita. Zvuči odlično na papiru, ali iskustva se drastično razlikuju. Hajde da skupimo realna iskustva iz regiona na jedno mesto. Šta me zanima od ljudi koji su prošli kroz proces: 1. Challenge — koja pravila su vas najviše koštala (dnevni drawdown, ukupni drawdown, minimalni broj dana)? Koliko puta ste plaćali pre nego što ste prošli? 2. Isplate — da li su stvarno stigle, koliko brzo, i kojim kanalom (bitno za nas u regionu — Wise, kripto, transfer)? 3. Pravila posle fundinga — dosta firmi ima strože uslove na funded nalogu nego na challengeu. Da li vas je nešto iznenadilo sitnim slovima? 4. Ukidanje naloga — čuo sam priče o nalozima ukinutim zbog "zabranjenih strategija" koje nigde nisu jasno definisane. Moje viđenje za sada: challenge je legitiman način da trguješ većim kapitalom nego što imaš, ALI matematika firmi počiva na tome da većina padne. Znači tretiraj cenu challengea kao trošak, ne kao investiciju koja se "mora" vratiti. Ko je ovde prošao challenge i dobio isplatu — koja firma i kakvo je iskustvo bilo od početka do kraja?
Još nema komentara. Budi prvi!