Nazad na forum
0
💬 Opšta diskusija·@fxdoctor·pre 1 d

Da li se od tradinga može živeti? Iskreno, bez Instagram verzije

Pitanje koje svako postavi, a na koje Instagram i YouTube daju najgore moguće odgovore — jer tamo odgovaraju ljudi koji žive od prodaje kurseva, ne od tradinga. Par stvari koje mislim da su realne, pa me ispravite: - Matematika je surova. Da bi živeo od tradinga, treba ti ili veliki kapital sa umerenim prinosom, ili mali kapital sa prinosom koji dugoročno skoro niko ne održava. Većina profesionalaca trguje tuđim novcem (fondovi, prop) upravo zbog toga. - Nestabilnost prihoda. Plata dolazi svakog meseca. Trading ima mesece minusa i kod dobrih tradera. Bez rezerve za 6-12 meseci života, pritisak "moram da zaradim ovaj mesec" uništava odlučivanje. - Realan put za većinu: trading kao ozbiljan side projekat uz posao, godinama, pa tek onda razmišljanje o prelasku — i to preko prop naloga ili kad kapital naraste. - Bonus realnost: ljudi koji stvarno žive od tržišta retko o tome snimaju rilsove. Ono što mi se sviđa na platformama tipa ove: vidi se ceo istorijat ideja, ne samo screenshotovi dobitaka. Pa se lakše proceni ko priča iz iskustva. Da li ovde neko trguje full time ili je blizu te odluke? Šta je bio prag (kapital, track record, mentalno) na kom ste rekli "sad mogu"?

0 komentara1

Još nema komentara. Budi prvi!